Rijkswaterstaat

Still video Achter de Schermen bij RWS - de adviseur gladheidsbestrijding

Zomerserie: Achter de schermen bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat neemt u mee op reis. Via een aantal videoreportages geven we een kijkje achter onze schermen. We laten u zien waar Rijkswaterstaat aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland werkt.

Vuurtoren Paard van Marken

Vuurtoren Het Paard van Marken

Bezoek Rijkswaterstaat tijdens Open Monumentendag

Passend bij het thema 'op reis' van Open Monumentendag 2014 zet Rijkswaterstaat 16 van zijn ruim 160 monumenten in de schijnwerpers. Deze zijn opengesteld voor het publiek op 13 en 14 september.

Kinderen springen van een ponton in een recreatieplas

Veilig varen en zwemmen in de zomer

In de zomer is er meer drukte op het water dan anders: niet alleen van vrachtverkeer maar ook recreatieschippers, snelle bootjes, zwemmers, roeiers en zonaanbidders komen massaal naar de rivieren en kanalen. Hoe zorgt RWS dat het schoon en veilig blijft voor waterrecreanten?

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen, hoofddirecteur van de ANWB Guido van Woerkom en directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers tijdens de starthandeling van 'Beleef de Deltaroute'

'De Deltawerken, een bezoekje meer dan waard'

'De 13 Deltawerken horen bij Nederland. Zij beschermen ons en zijn een bezoekje meer dan waard', aldus minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu bij de opening van 'Beleef de Deltaroute', waar Rijkswaterstaat en de ANWB de initiatiefnemers van zijn. Hiermee kunnen recreanten fietsend, wandelend of per auto de Deltawerken bezoeken en in de omgeving leuke activiteiten ondernemen. Volgens de minister zou eigenlijk iedere Nederlander langs alle Deltawerken moeten rijden of fietsen. 'Maar dat is wel 370 km…'

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de situatie op de Nederlandse snelwegen of vaarwegen? Kijk of uw vraag bij de veelgestelde vragen staat. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of ons contactformulier invullen.