Over Achmea

Achmea is de grootste verzekeraar in Nederland. Wij verzekeren onze klanten voor schade, zorg en inkomen. Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens kiest voor een verzekering van één van de Achmea-merken.​

Coöperatief karakter

​Achmea is in 1811 opgericht door boeren. Daarna zijn werkgevers- en werknemersorganisaties, ziekenfondsen en onderlinge waarborgmaatschappijen deel gaan uitmaken van ons bedrijf. Allen waren organisaties met een maatschappelijke rol in hun omgeving. We zijn daardoor een bedrijf met een coöperatief karakter. En nu ondernemen we nog altijd op een coöperatieve manier: want samen kun je financiële risico’s makkelijker dragen dan alleen.

Volgens Nederland

​We staan middenin de samenleving. Met ongeveer 8 miljoen Nederlanders die een verzekering hebben bij een van onze merken. Omdat we willen weten wat er leeft in Nederland, gaan we op volgensnederland.nl met u in gesprek. Wilt u meepraten over gezondheid, mobiliteit, pensioen, veiligheid of werk? Lees de artikelen op Volgens Nederland en geef uw mening.

 

Feiten & cijfers

Opgericht

​Achmea is opgericht in 1811 in het Friese dorpje Achlum.

Onze merken

​U kunt bij één van onze 12 merken terecht voor verzekeringen op het gebied van zorg, schade of inkomen.

Klanten

​We verzekeren 8 miljoen klanten in Nederland.

Medewerkers

​Bij Achmea werken 15.000 mensen in Nederland en 4.000 daarbuiten.

Omzet

​Achmea heeft een bruto premieomzet van ruim €20 miljard.

Landen

​We zijn actief in 7 verschillende landen, 6 in Europa en in Australië.

Werken bij Achmea

​Bij ons kun je je ontwikkelen in een moderne organisatie met enthousiaste mensen. We zoeken professionals die weten wat er speelt in de samenleving.

Lees meer >

Vereniging Achmea

​De vereniging Achmea is voor 65% eigenaar van en toezichthouder op Achmea. Iedereen die klant is bij een van de Achmea-merken is ook klantlid van de vereniging.

Lees meer >

Geschiedenis

​Hoe groeide Achlum daarna uit tot het Achmea van nu? In ruim 200 jaar is het bedrijf gefuseerd met andere verzekeraars die de coöperatieve achtergrond delen.

Lees meer >

Sponsoring

​Achmea staat midden in de samenleving. We dragen dan ook graag bij aan initiatieven die passen bij onze eigen organisatie en identiteit.

Lees meer >