Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
vrijdag 6 december 2013, 5:30 — 35 reacties

Volgsysteem helpt tegen scooterroof

© Jan Aarninkhoff
De gezamenlijke aanpak van verzekeraars, politie en de tweewielerbranche om scooterdieven het leven zuur te maken, werpt zijn vruchten af.

Voor het eerst is een gestolen voertuig teruggevonden via het gps-volgsysteem. Vele honderden bezitters hebben dat laten inbouwen. „Natuurlijk is dit hoopgevend, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet”, reageert directeur Wouter Verkerk van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). „Scooters zijn zeer in trek in het criminele circuit en jaarlijks worden er ruim 13.000 gestolen, waarvan slechts 25 procent wordt teruggevonden.”

Daarom startten in oktober de marktpartijen een ultieme poging om het dievengilde aan te pakken. Onder de noemer ’Blijf van mijn scooter af’ werden eigenaren van de duizenden euro’s kostende tweewielers gewezen op de voordelen van een gps-volgsysteem. De extra €200 wordt snel terugverdiend, omdat scooterrijders een fikse korting op de verzekeringspremie krijgen en een aftrek van €125 op het eigen risico.

De grootste bromfietsverzekeraar, Unigarant Verzekeringen, was de eerste die onder zijn verzekerden het systeem promootte. „En met een positief resultaat, want het eerste ontvreemde exemplaar met volgsysteem kon razendsnel worden opgespoord en aan de rechtmatige eigenaar worden teruggeven”, aldus de VbV-zegsman.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email

Reacties:

Als iemand een scooter jat, mag ie van mij keihard onderuit gaan met dat ding. Daarna opgepakt worden en alle schade betalen
Van dam op 6-12, 14:41
Ik lees alleen maar negatieve reacties in de meeste berichten, het is ook nooit goed, wat de verzekering of overheid er aan probeert te doen. Is dit typisch Hollands.
Jan op 6-12, 14:14
Ook dat stukje elektronica is straks weer te omzeilen door die doorgewinterde criminelen, die scooters stelen. Half jaren 70 werd mijn bromfiets (Zündapp) gestolen, enkele dagen later lagen diverse onderdelen bij een bromfietshandelaar 2e hands te koop, op een gegeven moment had ik bij die handelaar mijn eigen tank van die brommer, in mijn handen: Ik had mijn initialen erin gegraveerd:Aan de Politie doorgegeven, ze deden niets, helemaal niets!! Het enige wat ze toen als commentaar gaven:Ach,nou en?Je verzekering betaald toch al uit aan je!
ceessie25 op 6-12, 12:57
Bekijk alle 35 reacties
Meer artikelen in Binnenland
› PvdD wil verbod heliumballonnen › Minder klachten over overvolle treinen › ANBO: Kwart ouderen moet zichzelf redden › Lange files A2 na ongeluk bij Beesd › Bedelen om collectanten › Ramkraak in herenmodezaak in Oud-Beijerland › Hockeyclub HGC praat leden bij › Eeuwenoude molen wordt dinsdag verplaatst › Eerste resultaten OVV-onderzoek vliegramp › Oxfam Novib: hulp aan Syrië schiet tekort